ThemaAvond over de relatie seksualiteit en religie

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 30/05/2018
19:30 - 21:00

Locatie
Nieuwegracht 65


Binnenkort komt de heer Bert Jans langs voor een thema avond over seksualiteit en religie. Bert is sinds 2012 gepensioneerd. Maar heeft daarvoor meer dan veertig jaar gewerkt bij de GGZ Eindhoven, RPI (Rijks Psychiatrische Inrichting) later De Grote Beek. In zijn werk als seksuoloog (opleiding seksuologie Erasmus Universiteit) hield hij zich vooral bezig met mensen met autisme. Naast behandelaar werd ik ingezet om de deskundigheid ten aanzien van seksualiteit onder het personeel van de instelling te bevorderen. (afdeling training en Workshops) Daarvoor chronische psychiatrie en is hij begonnen in de Forensische psychiatrie.

Op deze avond gaat hij aan het publiek bepaalde punten voordragen en vervolgens met hen (en die onderling natuurlijk) in discussie. Het wordt dus een interactieve avond. Iedereen die geïnteresseerd is krijgt dan ook voorafgaand aan de avond een uittreksel over de thema’s. Zodat, indien geïnteresseerd, diegene zich voor kan bereiden.

Onder de thema’s die we gaan bespreken vallen de volgende: individuele seksuele geaardheid, individuele seksuele blauwdruk en ‘Zonde-beleving’ als Cultureel- religieuze maatgever in ons denken over seksualiteit.

Wij kijken er naar uit en hopelijk jullie ook. Zet jezelf op aanwezig als je weet of je komt en wij kunnen ons op een correct kunnen voorbereiden.